Sektion
Erhverv
Letbanen 2022

Efterregning: Letbanen får politisk opbakning i stor pengetvist med entreprenør

Økonomiudvalget har fuld tillid til, at Odense Letbane vinder den forestående voldgiftssag mod hovedentreprenøren og dermed undgår en stor efterregning.
Albertslund 3 - ny

Fyrede omstridt nedbryderfirma – nævnte ikke Danmarkshistoriens største renovering: BR Miljøtech arbejder fortsat med farlig asbest for Enemærke & Petersen

Enemærke & Petersen valgte i starten af maj at melde ud, at man afviklede samarbejdet med nedriverfirmaet BR Miljøtech, efter at Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn havde afsløret mangelfuld håndtering af farlig asbest i boligforeningen Højstrupparken i Odense. Der blev i den forbindelse nævnt to konkrete projekter i Odense og på Sjælland, hvor samarbejdet med BR Miljøtech blev afbrudt, men Enemærke & Petersen nævnte intet om Danmarks største renoveringsprojekt i Galgebakken i Albertslund, hvor nedriverfirmaet også arbejder med asbest. – Vi har ikke sagt, at vi ville stoppe al samarbejde, siger direktør hos Enemærke & Petersen.
Letbanen 2022

Letbanen kan få stor efterregning: - Der er ting, jeg ikke synes, de har ret i

Odense Letbane møder et ”betydeligt efterkrav” fra sin hovedentreprenør, men bestyrelsesformanden tager det roligt. Han er nemlig velforberedt.
Henrik Max Rasmussen FAB

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Boligforeningen FAB har som bygherre på den omfattende renovering i Højstrupparken i Odense nu krævet, at Enemærke & Petersen siger endegyldigt farvel til nedbryderfirmaet BR Miljøtech. Det sker, efter at Fyens Stiftstidende og TV 2 Fyn onsdag kunne afsløre, at firmaet – trods en fyreseddel – fortsat arbejder på byggepladsen, hvor andre håndværkere igen er blevet eksponeret for de farlige asbestfibre. Ifølge Enemærke & Petersen vil firmaet dog stadig udføre opgaver i Højstrupparken, hvor de ikke håndterer asbest.
20200106-160552-3-4364x2909ma

Millionsatsning mister pusten: B.T. Odense halveres

Mindre end et år efter, B.T. søsatte en større provinssatsning med redaktioner i Odense, Aarhus og Aalborg i august 2021, er luften allerede ved at fise ud.
blakledninger

Farlige elinstallationer: Skandaleramte byggebrødre skal nu undersøges af politiet

Sikkerhedsstyrelsen anmoder nu Fyns Politi om at efterforske byggefirmaet Grønnely. Lejerne har i månedsvis klaget over byggesjusk, og samtidig er firmaet mistænkt for at have brudt loven i forbindelse med ombygningen af det tidligere rådhus i Langeskov.
Jesper Pedersen (1)

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere igen udsat for asbeststøv

Efter Fyens Stiftstidendes og TV 2 Fyns afsløringer af mangelfuld asbesthåndtering i Højstrupparken i Odense, varslede hovedentreprenøren, at omstridt nedbryderfirma ville blive skiftet ud. Tre uger senere er det dog ikke sket.
(8_52) N19 bryggeri ingest

Trods corona og stigende konkurrence: Midtfyns Bryghus står klar med rekordoverskud

Hos Midtfyns Bryghus og flere fynske mikrobryggerier oplever man, at der er begejstring for de lokale specialøl.
(0_02) INGEST 1 FRWE THLA ASBEST I HOEJSTRUPPARKEN

Trods skrappere indsats mod asbest: - Vi er bestemt ikke i mål endnu

Et bredt flertal i Folketinget blev onsdag enige om at styrke indsatsen mod, at håndværkere bliver udsat for livsfarlig asbest. Fagforeningerne hilser aftalen velkommen, men forventer yderligere asbestkrav de kommende år.
20210709-115427-3-6000x4000ma

Konkursramt plejefirma brugte falske selvstændige

Et plejefirma i Svendborg brugte medarbejdere som underleverandører. Og det er en udvikling, der skal stoppes, mener fagforeningen FOA.
Skærmbillede 2022-05-18 kl. 17.37.51 (2)

Fynsk opfindelse: - Det er godt for miljøet og for pengepungen

Fynsk opfindelse nedsætter lastbilers forbrug af fossile brændstoffer. Vognmænd kan undgå at udlede tonsvis af CO2.
BM Nyborg Kommune BRUTTO.00_01_52_36.Still009

Ny ballade: Erhvervschef i Nyborg stopper

Babak Djarahi har flest gode minder, men taler om et uskønt forløb efter bortvisningen af vicekommunaldirektør.
20201211-125619-L-4179x2531ma

Rahbæk om uddannelsespligt til jobløse unge: - De kommer med ar på sjælen

Kommunerne vil have flere muligheder for at hjælpe unge uden job eller kompetencegivende uddannelse på vej.
Se flere