Jackie slog alarm - og flygtede fra voldsom brand i sin båd

Det var Jackie Schwartz Olsen, der ringede 112, da Faaborg Værft brændte torsdag aften. Herefter alarmerede han sine naboer og flygtede fra den tykke, giftige røg.

En voldsom brand i flere værftsbygninger i Faaborg brød ud torsdag aften, og lige ved siden af befandt skipper Jackie Schwartz Olsen og en masse andre sejlere sig i marinaen tæt ved Faaborg Værft.

- Jeg ser det brænder fra et af værftets bygninger. Med det samme ved jeg, at der er stor sandsynlighed for, at det er noget kemisk, så jeg får alarmeret 112, siger Jackie Schwartz Olsen.

Branden kom først under kontrol natten til fredag.
Branden kom først under kontrol natten til fredag.
Foto: Jackie Schwartz Olsen
Røget var tyk og giftig.
Røget var tyk og giftig.
Foto: Jackie Schwartz Olsen

Alarmerer naboer

I løbet af kort tid er der tyk røg over store dele af området, og så går det stærkt med at få folk væk derfra.

- Inden for fem-ti minutters penge er der lukket helt ned, og jeg kan kun se ti meter frem, og det lugter meget kemisk og meget giftigt, fortæller han.

Der begynder også at falde aske ned, og skipperen er klar over, at det kan være farligt at indånde røgen.

- Jeg alarmerede mine naboer. Dem, som jeg vidste var på bådene. Jeg fik banket dem op og sagde, de skulle blive inde og lukke vinduerne, siger Jackie Schwartz Olsen, der herefter flygtede fra stedet i sin båd.

Kørt til observation

Da han kom ud på havet, havde han mulighed for at iagttage den voldsomme brand fra søsiden.

I forbindelse med branden blev en ansat ved værftet kørt til observation for røgforgiftning. Tilstanden på den ansatte er fredag morgen ukendt.

de3
Foto: Jackie Schwartz Olsen

Mens branden stod på, blev borgere i Faaborg opfordret til at blive inden døre og slukke for ventilationen. Dette er ikke nødvendigt længere.

Branden har forårsaget store materielle skader i en lagerbygning og en administrationsbygning.

quote Inden for fem-ti minutters penge er der lukket helt ned, og jeg kan kun se ti meter frem, og det lugter meget kemisk og meget giftigt

Jackie Schwartz Olsen

- Det er brændt fuldstændig sønder og sammen, og vores brandteknikere skal til at kigge på, hvad der antændte branden, siger Henrik Strauss, der er vagtchef hos Fyns Politi.

Det var ifølge vagtchefen glasfibre, aluminium og asbest fra værftet, der udviklede den farlige røg.

- Der var mange skidte sager dernede, siger Henrik Strauss.

Det var anden gang torsdag, at brandfolk kæmpede med en storbrand i Faaborg. Natten til torsdag slog et lyn ned og startede en brand i to fredede bygninger.