Minister: Nye skattecentre på Fyn skal jagte store økonomiske svindlere

Når skattecentrene i Ringe og Svendborg åbner, kommer omkring 250 medarbejdere til at arbejde med at optrevle alvorlig skatteøkonomisk kriminalitet.

I de kommende år bliver der etableret to nye skattecentre på Fyn - i henholdsvis Ringe og Svendborg - og her skal i alt 250 nye medarbejdere arbejde med at bekæmpe tung økonomisk kriminalitet.

Skatteminister Morten Bødskov (S) besøgte mandag Ringe for at se de lokaler på Bygmestervej, der skal huse byens skattecenter, hvor omkring 125 nye statslige arbejdspladser får hjemme.

- Cirka 125 medarbejdere skal blandt andet være med til at optrevle noget af den mere alvorlige skatteøkonomiske kriminalitet, vi ser - altså momskarruseller, kædesvig, skattely og de store tunge straffesager, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

- Det bliver gode, tunge arbejdspladser. Vi er et lille land med en åben økonomi, og desværre kan vi se, at der er nogen, som forsøger at udnytte det, og dem skal vi have bedre fat i, forklarer ministeren.

Skatteøkonomisk kriminalitet

Borgmester: Vi mangler højtuddannede 

Det glæder Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager (S), at Ringe får så mange nye arbejdspladser.

- 125 arbejdspladser er i sig selv en stor arbejdsplads. Mange af dem, der skal arbejde her, er folk med længere videregående uddannelser, og sådan nogle arbejdspladser har vi ikke så mange af i forvejen, siger Hans Stavnsager.

Jobcentrene i kommunen er i gang med at finde medarbejdere til det nye skattecenter, men stillingerne vil i høj grad blive besat af udefrakommende.

- Nogle vil komme fra lokalområdet, men der vil også komme folk udefra. Forhåbentlig kan vi få dem til også at blive borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger borgmesteren.

Franarret milliarder

Også på skattecentret i Svendborg vil omkring 125 nye medarbejdere arbejde med at bekæmpe tung økonomisk kriminalitet.

I de seneste år er der set eksempler på, hvordan privatpersoner har franarret den danske stat både millioner og milliarder af kroner.

Svendborgs kommende skattecenter skal ligge i den tidligere erhvervsskole, hvor der lige nu er vaccinationscenter.

Skattecentrene åbner i Ringe i 2022 og i Svendborg i 2023.