muted

Det fynskvalgte medlem af Folketinget, Konservatives tidligere minister Mai Mercado, er både "grim med briller på" og "fuldstændig blæst i knoppen".

Som politiker har hun naturligt en holdning til mange ting - og mange har øjensynligt også en holdning til Mai Mercado på sociale medier. 

-  Når jeg ser en skrive, at jeg er grim eller dum, tænker jeg: "Du havde ikke bedre argumenter. Du havde ikke flere ord", fortæller Mai Mercado.

quote Jeg har vel lov til at skrive lige så meget som alle andre, der skriver noget crap

Anonym

Hun lever af at debattere politik. Hun har meninger om det danske statsborgerskab, om coronavacciner til atleter og om Muhammed-tegninger i folkeskolen. Hun har det helt store kørekort i at debattere.

Men det er ikke altid kun hendes politik, der bliver diskuteret.

- Hvis der er rigtig meget af sådan noget i trådende, kan man se, at de som normalt diskuterer trækker sig. Det er virkelig ærgerligt.

- Så er det dem, som har skraldespandssproget, der får lov at være styrende, siger Mai Mercado.

En verbal skraldespand

Vi er formentlig kun få, der føler trang til at læsse vores overfyldte verbale skraldespande ud over hinanden, når vi ses foran det overdimensionerede køleskab i supermarkedet og begge griber efter en liter økologisk letmælk. 

Mai Mercado vil fremover overveje at slette nedladende kommentarer, fordi de ofte drejer debatten i en forkert retning, mener hun. Fotograf: Rasmus Rask

I stedet bliver vreden rettet mod sociale medier. Derfor sætter TV 2 Fyn frem mod kommunalvalget i november fokus på, hvordan vi taler til hinanden på Facebook og andre medier.

Manglende opmærksomhed

"Hun har sguda tabt sutten helt", skriver en mand i en kommentar på et facebookopslag af Mai Mercado fra den 20. april.

Synes du, det er i orden at skrive sådan til andre?

- Ja, når de skriver sådan noget pis, gør jeg. Jeg har vel lov til at skrive lige så meget som alle andre, der skriver noget crap (lort, red.).

En anden skriver, at politikeren er "totalt blank". 

quote Hvis man har skrevet sådan på Facebook, kan man vel også være så meget mand, at man kan tage telefonsamtalen

Mai Mercado, Kons.

Ingen er de to mænd har lyst til at tale med Mai Mercado i telefonen, men de vil gerne tage dialogen med hende - på Facebook.

- Han syntes, at jeg skulle reagere, hvis jeg syntes, det var for meget, men den opmærksomhed er jeg ikke parat til at give. Derfor får vi ikke en dialog, siger Mai Mercado.

Rigtige mænd

Faktisk har langt de færreste, der har skrevet nedladende til politikeren, lyst til at tale med hende.

- Hvis man har skrevet sådan på Facebook, kan man vel også være så meget mand, at man kan tage telefonsamtalen, mener Mai Mercado.

Mai Mercado


Kun én mand ud af seks har lyst til at tale med hende.

- Jeg håber, at du vil engagere dig fremover, men gerne at du vil skrive, hvad din holdning er, så vi kan debattere. For du lyder jo ikke som en, der sidder i en kælder og skriver gale og grimme ting til politikere, lyder det fra Mai Mercado.

- Jeg vil formulere mig lidt længere og lidt mere nuanceret næste gang, lyder det i den anden ende.

Mai Mercado slutter telefonsamtalen med et smil.

- Jeg har noteret mig hans navn. Ham kunne jeg godt finde på at give en thumbs up, siger hun. 

Samtidig vil hun for at fremme debatten genoverveje, om kommentarer som "hun er fuldstændig blæst i knoppen" og "hun har sguda tabt sutten helt" skal blive stående på hendes facebookopslag, eller om de fremover vil blive slettet.

- Det er jo egentlig ikke et særlig godt signal at sende, at det er i orden at skrive, at man er blank og en idiot, siger Mai Mercado.

Interview af Emilie Foxil, foto af Rasmus Rask, skrevet og redigeret af Mie Flyttov.

Det er ofte nemt for Mai Mercado at ignorere grimme kommentarer, men hendes medvirken har fået hende til at overveje, om hun skal tillade sådanne kommentarer på hendes facebookopslag. Fotograf: Rasmus Rask