Dyrere benzin giver øget kørselsfradrag til næste år

Både kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen stiger i 2022 i forhold til 2021, oplyser Skattestyrelsen.

Næste år vil både kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen stige lidt.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

For kørselsfradraget vil satsen for kørsel på mellem 25 og 120 kilometer stige fra 1,90 kroner per kilometer til 1,98 kroner.

Derudover stiger satsen for kørsel på over 120 kilometer fra 0,95 kroner per kilometer til 0,99 kroner.

I forhold til befordringsgodtgørelsen for kørsel i egen bil vil satsen for de første 20.000 kilometer stige fra 3,44 kroner per kilometer til 3,51 kroner.

Og ved kørsel over 120 kilometer stiger satsen fra 1,90 kroner per kilometer til 1,98 kroner.

Benzinprisen forventes at blive dyrere 

Baggrunden for de højere satser er, at den i forvejen høje benzinpris ventes at stige yderligere i 2022.

- Selvom bilerne fortsat kører længere på en liter benzin, hvilket giver flere kilometer at fordele de samlede udgifter på, påvirker den højere benzinpris satsen i en opadgående retning, forklarer Jane Bolander, formand for Skatterådet.

- Derudover forventes udgifterne til vedligehold af bilerne også at stige. De forhold påvirker også satsen yderligere i en opadgående retning, siger hun i pressemeddelelsen.

De stigende udgifter dækker blandt andet over udgifter til service, udskiftning af sliddele, afbalancering af dæk og supplerende rustbehandling.

Der er cirka 1,2 millioner danskere, der hvert år får fradrag for transport mellem hjem og arbejdspladsen, eller som får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil.

Ifølge lovgivningen bliver satserne altid beregnet ved kørsel i bil, uanset om man bruger offentlig transport, kører i bil eller andet.

Satsen for erhvervsmæssig befordring på cykel, knallert, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul stiger til næste år med én øre.

Godtgørelsen for brug af disse transportformer vil derfor i 2022 udgøre 0,55 kroner per kilometer.