El-bilisterne på Fynske Motorvej får flere ladere inden jul

Fire ladeparker med lynladere er på vej langs Fynske Motorvej. Ladeparkerne skal være trygge, kræver Trafikministeriet.

Hvis alt går vel, vil elbils-bilisterne på den Fynske Motorvej til jul få glæde af de første af i alt 112 nye ladestandere (og ikke som tidligere skrevet 84, red.).

Det vil Trafikministeriet offentliggøre senere torsdag.

Ministeriet oplyser til TV 2 Fyn, at udbuddet af de såkaldte ladeparker begynder til marts, og der vil fra start være pres på, at få etableret de fire ladeparker, som placeres ved afkørslerne Lillebælt Nord og Syd og ved ved Rønninge Nord og Syd ved Langeskov.

Udover Fyn sættes der også tempo på to ladeparker ved Tappernøje på Sjælland. De seks ladeparker er de første af i alt 50 ladeparker med samlet cirka 630 lynladere, der planmæssigt skal etableres på statsvejsnettet over de kommende år.

- Antallet af opladelige biler stiger støt, og ladestanderne skal selvfølgelig følge med. Sidste år steg antallet af ladepunkter med 68 procent, og jeg ser frem til, at endnu flere ladestandere kobles til infrastrukturen, så vi kan få endnu flere grønne biler på vejene, siger transportminister Benny Engelbrecht til TV 2 Fyn.

Udrulningen er en del af aftalen med Infrastrukturplan 2035.

Lynladning med tryghed

Trafikministeriet skriver, at ladestanderne vil være lynladere med en høj ladekapacitet.

Der vil desuden være mulighed for betaling med de mest gængse betalingsmuligheder som for eksempel Dankort.

Derudover vil det i udbuddet kræves, at design og brugernes behov prioriteres, så Ladeparkerne bliver attraktive og trygge.

I vurderingen inddrager Vejdirektoratet også tidligere erfaringer, som blandt andet viser, at den mest effektive kapacitetsudnyttelse sker, når der kun er en operatør per ladepark.