Lilleholt mister storetå og tager orlov fra Folketinget

Den tidligere minister Lars Christian Lilleholt tager orlov på grund af sygdom og afløses i Folketinget af Mark Grossmann.

Det fynskvalgte folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt (V) tager orlov fra Folketinget, oplyser han til TV 2 Fyn.

I et facebookopslag uddyber han, hvorfor han tager orlov.

- De seneste to uger har jeg været indlagt på Odense Universitetshospital, hvor jeg har fået en dobbelt ballonudvidelse i venstre ben og fået bortopereret min venstre storetå. Det er sket som følge af et lille sår, jeg fik på venstre storetå for godt en måned siden, skriver Lars Christian Lilleholt. 

- Der gik betændelse i såret, og da jeg i de seneste cirka ti år har haft type 2-diabetes var der alvorlig risiko for, at betændelsen i tåen ville brede sig, og derfor risiko for, at der kunne opstå en endnu mere alvorlig situation. Antibiotika kunne desværre ikke stoppe betændelsen, og derfor var der ingen vej udenom end at bortoperere storetåen. Det har desuden været nødvendigt at gennemføre en operation på langs af foden, fortsætter han. 

Afløses af politiker fra Odense

Den fynske toppolitiker havde håbet på, at operationen ikke fik betydning for hans politiske karriere, men sådan gik det ikke. 

- I begyndelsen håbede jeg, at jeg ville blive rask meget hurtigt igen, men nu må jeg erkende, at det tager lidt længere tid. Jeg har i dag bedt Folketinget om at blive sygemeldt, da jeg efter lægens anbefaling ikke må gå på foden i fire uger, lyder det fra Lars Christian Lilleholt.  


I Folketinget afløses han af Mark Grossmann (V), der sidder i byrådet i Odense Kommune.

56-årige Lars Christian Lilleholt har siddet fast i Folketinget siden 2001. Fra 2015 til 2019 var han energi-, forsynings- og klimaminister i Lars Løkke Rasmussens regering.  

I november blev han indlagt på Odense Universitetshospital ad to omgange, da han blev ramt af covid-19.

- Jeg kommer stærkt tilbage. Og jeg har det efter omstændighederne godt, og jeg satser på at komme hjem en af de kommende dage. Stor tak til alt personalet på Odense Universitetshospital, som har givet mig en omsorgsfuld og god behandling, slutter Lars Christian Lilleholt.