Lørdag begynder med byger - men slutter med sol

Lørdag begynder med risiko for byger enkelte steder, men ud på eftermiddagen stilner både vind og regn af.

Er du tidligt oppe lørdag, er der risiko for, at du vil opleve lidt rester fra fredagens kraftige regnvejr enkelte steder. 

- Der ligger nemlig et felt længere mod øst, og hvis det bare trækker sig en lille smule længere mod vest, kan vi få lidt byger på Fyn i morgentimerne, siger TV 2 Vejrets Sara Maria Mærkedahl.

Det er fortsat også blæsende fra en vestlig retning, men vinden er aftagende i løbet af dagen, og så kommer det til at føles ganske behageligt at være udenfor, mener vejrværten.

Letbaneåbning i solskin

Mellem det vekslende skydække vil der op af eftermiddagen være rigeligt plads til solstrejf, og temperaturen kravler op omkring 15-16 grader - muligvis 18 enkelte steder.

Dermed åbner Odense Letbane med al sandsynlighed i tørvejr, når de første passagerer nogensinde stiger på klokken 10.40 og kører den 42 minutter lange rute fra Hjallese til Tarup.

Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, og da ideen om en letbane i Odense første gang blev sagt højt for 15 år siden, var det nok ikke vejret på åbningsdagen, der fyldte mest. Det gjorde til gengæld forsinkelser, uheld og klager.