Politiet løsner grebet - fire fynske hotspots nedlægges

Selvom den skærpede kontrol ophører, vil politiet fortsat holde øje på de tidligere hotspots.

Fra og med fredag ophører det skærpede fokus, som Fyns Politi har haft på flere områder som følge af coronasituationen.

quote Vi vil selvfølgelig stadig komme ud med vores patruljer og holde øje med, hvad der foregår

Christian Rasmussen, politiinspektør, Fyns Politi

Der har indtil nu være holdt ekstra øje i Munke Mose, Eventyrhaven og Gråbrødre Plads i Odense samt på Christiansmindes Strand i Svendborg. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er jo, glædeligt, at vi nu er nået dertil, hvor vi kan nedlægge de fire hotspots, siger politiinspektør Christian Rasmussen.

Holder fortsat øje

Et hotspot betyder et område, hvor der er skærpet fokus på overholdelse af coronarestriktionerne.

Derudover kan politiet indføre et reelt opholdsforbud, hvis det bliver nødvendigt for at imødegå fare for smitte med covid-19.

- Vi vil selvfølgelig stadig komme ud med vores patruljer og holde øje med, hvad der foregår. Det gælder særligt i forhold til om, der bliver spillet musik til ulempe. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at man altid husker at overveje om naboer og andre synes, at den fest, man har gang i, er lige så fantastisk, som man selv synes, siger politiinspektøren.

Forbud fortsætter

Sammen med meddelelsen om, at de fire hotspots nu bliver ophævet, minder politiet om, at der for Munke Mose i Odense fortsat gælder et egentligt forbud mod at spille musik i området efter klokken 19. 

Og det gælder uanset musikvalg, understreger politiet. 

- Man må selvfølgelig gerne samles og snakke, men skal der festet til musik, må man finde et andet sted, lyder det i pressemeddelelsen.