Se billederne: 48 superbiler på vej over Fyn - vil sætte ny indsamlingsrekord

Arrangøren af velgørenhedsløbet Cool Car Race håber i år at kunne slå sidste års indsamlingsrekord på 2,1 milloner kroner.

20.000 hestkræfter fordelt på 48 biler samlede fredag morgen en en større menneskemængde på Flakhaven i Odense.

Pladsen udgjorde i år starten for eventet Cool Car Race, der udover at være landets største træf for superbiler også samler ind til et godt formål.

quote Når man laver forretning, finder man på et tidspunkt ud af, hvor ligegyldige penge i virkeligheden er

Jacob Risgaard, medstifter af webshop-succesen Coolshop

Fonden bag, CoolUnite, samler ind til de børn, der har mest brug for det. Herunder terminalsygebørn og børnehospice. Og i år har arrangøren Jacob Risgaard, der er medstifter af webshop-succesen Coolshop, også kendt fra iværksætter programmet Løvens Hule, planer om at slå sidste års indsamlingsrekord på 2,1 millioner kroner.

- Målet er hvert år at gøre det endnu vildere. Under løbet har vi også nogle rigtig fine auktioner, så når de har fået lidt for meget rødvin, har vi en masse lækre produkter, de kan købe, og så går pengene til fonden, siger han.

Hverken penge eller fart er vigtigt

Selvom man godt kunne være fristet til at tro det, så handler løbet ikke om at køre hurtigst, fortæller arrangøren.

- Man vinder ved at komme med den bedste ånd. Det kan være at komme udklædt, det kan være, at bilen er udklædt, eller at man kommer med en stor check, fordi man har været ude at samle penge ind før løbet, siger han og tilføjer, at der i løbets tiårige levetid ikke er blevet udstedt en eneste fartbøde til deltagerne.

Pengene bliver udover auktioner indsamlet gennem konkurrencer, happenings og lignende undervejs på turen.

Og trods de mange dyre biler, så er løbet ifølge Jacob Risgaard også opstået, netop fordi dyre biler og penge ikke er alt. 

- Når man laver forretning, finder man på et tidspunkt ud af, hvor ligegyldige penge i virkeligheden er, og at de først har en værdi, når de bliver brugt til noget fedt. Og hvad er federe, end at gøre børn glade?

Måtte sige nej til flere

Noget tyder da også på, at det er realistisk at slå den tidligere indsamlingsrekord. Opmærksomheden omkring løbet har nemlig været overvældende, fortæller iværksætteren.

- Jeg har sagt nej til mere end 200, der gerne ville være med. Men det er vigtigt for at lave de her ting, som at samles på Flakhaven, at man ikke er flere, siger han.

Ruten går i år fra Odense mod Kolding og videre til Aarhus. Lørdag kører de 48 biler mod Aalborg, hvor målstregen ligger på Budolfi Plads.

LIVE Cool Car Race AVI3-00.mxf.09_16_48_34.Still001
LIVE Cool Car Race AVI1.mxf.09_29_36_37.Still002
LIVE Cool Car Race AVI3-00.mxf.09_19_43_30.Still002