Stormen Malik udløser varsling om farligt vejr

Lørdagens vejr bliver i høj grad præget af stormen "Malik", der har fået DMI til at udsende varsler om voldsomt til farligt vejr.

Rettelse
Det har tidligere fremgået, at Svendborgsundbroen og Langelandsbroen var lukket. Det er ikke korrekt, og artiklen er derfor opdateret. Vi beklager fejlen.

Lørdag bliver dagen, hvor du skal lægge dig på sofaen med et tæppe og en kop varm kakao og se en film. I hvert fald hvis TV 2 Vejret og DMIs vejrudsigter holder stik - og du ikke er til regn og blæst.

Fra morgenstunden vil der komme byger henover Fyn, og vinden vil i begyndelsen af lørdagen være frisk til hård, oplyser vejrvært på TV 2 Vejret Sara Maria Franch-Mærkedahl.

DMI oplyser om temperaturer mellem seks og ti grader i løbet af dagen.

"Malik" er på vej

Men i løbet af dagen vil den varslede storm navngivet Malik tage fat i Danmark. DMI's opdaterede prognose for stormen viser, at stormen vil ramme Danmark omkring lørdag middag, mens det meteorologiske institut på Twitter skriver, at stormen forventes omkring eftermiddag.

Både på Langelandsbroen og Svendborgsundbroen varsler Vejdirektoratet om kraftig vind i begge retninger. Det forventes, at vinden aftager ved broerne henholdsvis lørdag eftermiddag og søndag morgen.

På Svendborgsundbroen er der - sammen med Langelandsbroen - varslet kraftig vind.
På Svendborgsundbroen er der - sammen med Langelandsbroen - varslet kraftig vind.
Foto: Christoffer Laubel

To kategorier af varsel gældende på Fyn

Grundet stormen har DMI udsendt et varsel gældende fra lørdag eftermiddag til søndag formiddag. På dele af Fyn er der varslet vindstød op til orkanstyrke, mens der på den resterende fynske landsdel er varslet stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

DMI har også udsendt varsel om forhøjet vandstand. Blandt andet i De Indre Danske Farvande, der omfatter bælthavet. Her forventes det, at vandstanden i løbet af søndagen - på grund af stormen, der ankommer lørdag - vil nå 1,2-1,6 meter over daglig vandstand.

Fyns Politi skriver i en pressemeddelelse, at forventningen om forhøjet vandstand forekommer i Assens Havn, Svendborg Havn, Odense Fjord Stige Ø, Faaborg, Bagenkop, Bogense og Kerteminde Havn.

DMIs varslingsniveauer

I Nordfyns, Kerteminde og Nyborg Kommuner samt havet nord for Middelfart, Nordfyns og dele af Kerteminde Kommuner har DMI udsendt en kategori 2-varsel om farligt vejr.

Det betyder, at borgerne i disse områder bedes være forberedte på, at vejret kan påvirke deres omgivelser samt forstyrre trafikken og forsyningen. Borgernes bedes følge myndighedernes råd og være ekstra opmærksom, hvis de færdes udenfor.

For resten af de fynske kommuner samt havet øst for Fyn gælder en kategori 1-varsel om voldsomt vejr.