Stormen rammer tog- og færgedrift på Fyn

Arriva har allerede forud for stormen meldt om færre tog på Svendborgbanen. Politiet følger vejrets udvikling tæt.

Opdatering
Lørdag klokken 08.18: Artiklen er opdateret med information om DSB-lyntogenes ekstra stop i Middelfart. Lørdag klokken 10.45: Artiklen er opdateret med information om ændringer i færgedrift.

Den varslede storm Malik, der forventes at ramme landet lørdag, får konsekvenser for trafikken på Fyn.

Indtil videre er dele af togdriften indstillet på Svendborgbanen, oplyser Arriva.

Her kører der i tidsrummet mellem lørdag klokken 15.00 og frem til søndag klokken 09.00 timedrift og ikke halvtimedrift som normalt på grund af stormen.

Også hos Fyns Politi, der står for at koordinere indsatsen, er man allerede ekstra opmærksom på den kraftige vind, der er på vej.

- Der bliver holdt et møde i morgen formiddag, hvor man kigger på de seneste prognoser og finder ud af, hvad der skal sættes i værk, siger vagtchef Peter Vestergaard.

Politiet vil blandt andet holde øje med forhøjet vandstand, væltede træer eller lignende, der kan være farligt for trafikken og borgerne.

Hvis det bliver rigtig voldsomt, kan det blive nødvendigt at fraråde al unødvendig udkørsel, fortæller vagtchefen.

Færgedrift indstilles også

Flere færgeruter melder om ændret plan lørdag og søndag.

Ærøfærgerne mellem Ærøskøbing og Svendborg sejler I løbet af lørdagen kun hver tredje time, mens aftenens afgange er aflyst. Dermed er den sidste færge til Svendborg klokken 14.35, mens færgen for sidste gang lørdag vender mod Ærøskøbing klokken 16.05.

Mellem Fynshav på Als og Søby er der kun en enkelt færgeafgang ved middagstid. Søndag vil ruten mellem Fynshav og Søby først have afgange efter middag, mens man skal vente til eftermiddag for at kunne sejle med strækningen mellem Svendborg og Ærøskøbing.

ÆrøXpressen, der sejler mellem Marstal og Rudkøbing, meddeler, at lørdagens to sidste afgange samt søndagens første afgang fra hver havn er aflyst.

Fyens.dk oplyser, at afgangene med Øfærgen lørdag ved 16-tiden og søndag morgen ved 8-tiden er aflyst. Øfærgen sejler mellem Faaborg, Lyø og Avernakø.

Alslinjens færgeovergange er aflyst resten af lørdagen, mens Langelandslinjen melder om normal drift.

DSB fortsætter togdrift over Fyn

DSB kører også efter ændret køreplan på grund af stormen. Togdriften mellem Fredericia og Odense fortsætter som normalt, men lyntogene vil fra lørdag klokken 15.00 til søndag klokken 09.00 stoppe ekstraordinært i Middelfart.

Det rammer i stedet flere regionaltog på Sjælland og i Jylland. Få overblikket her.

Ifølge DSB vil pladsbilletkravet derudover blive suspenderes i perioden lørdag klokken 15 til søndag klokken 9.