Landsindsamling til Røde Kors: Nyborg Gymnasium stiller med flest indsamlere

Når der er landsindsamling til Røde Kors den 3. oktober, er Nyborg Gymnasium det gymnasie i Danmark, der har flest tilmeldte indsamlere.

Når Røde Kors inviterer til landsindsamling søndag d. 3. oktober, er den såkaldte gymnasieindsamling en indsamling i indsamlingen. 

Her mønstrer Nyborg Gymnasium landets største kontingent af indsamlere. På Røde Kors' liste over flest tilmeldte ruter topper Nyborg Gymnasium listen med 160 ruter ud af 109 gymnasier.

quote Der er mange mennesker, der taler om dannelse og akademisk sniksnak, men det her er ægte dannelse, fordi de unge gør noget for andre. De tænker ikke kun på sig selv.

Henrik Vestergaard Stokholm

- Det gør mig simpelthen så sindssyg glad og stolt, siger Henrik Vestergaard Stokholm, der er rektor på Nyborg Gymnasium.

Dovne og egoistiske

Henrik Vestergaard Stokholm mener, at sangen om, at unge mennesker kun tænker på sig selv, bliver gjort til skamme med det store antal tilmeldte.

- Jeg kender ikke det helt præcise tal, men sidst jeg tjekkede, dækkede Nyborg Gymnasium 90 procent af indsamlingsruterne i Nyborg, siger han og kalder samtidig elevernes engagement i Røde Kors-indsamlingen for ægte dannelse.

Nyborg Gymnasiums rektor Henrik Vestergaard Stokholm er stolt af, at Nyborg Gymnasium topper listen over gymnasier med flest tilmeldte Røde Kors-indsamlere
Nyborg Gymnasiums rektor Henrik Vestergaard Stokholm er stolt af, at Nyborg Gymnasium topper listen over gymnasier med flest tilmeldte Røde Kors-indsamlere
Foto: Alexander Aagaard

Hvad mener du med det?

- Der er mange mennesker, der taler om dannelse og akademisk sniksnak, men det her er ægte dannelse, fordi de unge gør noget for andre. De tænker ikke kun på sig selv, forklarer rektoren.

Græd efter oplæg

Nyborg Gymnasium har en række Røde Kors-ambassadører blandt eleverne, der har gjort meget for at få flere til at tilmelde sig landsindsamlingen.

Det virkede, og tilmeldingerne begyndte at komme i langt højere grad end sidste år, hvor der var omkring 40 elever, der havde sagt ja til en tur med raslebøssen.

Det gjorde, at Røde Kors' generalsekratær Anders Ladekarl kom forbi på gymnasiet og holdt et oplæg.

- Det var et meget inspirerende og trist oplæg, og der sad elever og græd, da han (Anders Ladekarl, red.) var færdig. Det fik virkelig sat gang i tankerne hos eleverne, og efter det rullede der en lavine af tilmeldinger ind, siger Henrik Vestergaard Stokholm.

Goodiebags og varm kakao

På indsamlingsdagen vil indsamlerne blive udstyret med en goodiebag med en sandwich og lidt godter til turen, og når de kommer tilbage på Nyborg Gymnasium, er der boller og varm kakao.

Samtidig vil Røde Kors' lokalafdeling i Nyborg flytte op på gymnasiet på indsamlingsdagen.

Du kan se listen over alle tilmeldte gymnasier og deres placering her.