Se undervandsvideo: 50 dykkere fjerner bildæk og indkøbsvogne fra marina

Søndag svømmede 50 frivillige dykkere ud fra Nyborg Marina for at samle affald op fra havbunden. Det er dykkercenteret Diving 2000, der sammen med Nyborg kommune har taget initiativ til oprydningsarbejdet.

Tre gamle cykler, en indkøbsvogn og et bildæk var bare nogle af de ting, dykkerne hev op af vandet søndag. 

Dykkercenteret Diving 2000 har sammen med Nyborg Kommune arrangeret dagens aktion, hvor over 50 frivillige dykkere var trukket i våddragterne for at samle skrald op fra havnbunden ved Nyborg Marina.

- Vi ser, der ligger affald på bunden i alle mulige forskellige former. Og det vil vi jo gerne have op, så det ikke ligger dernede og forurener, så vi kan blive ved med at nyde det liv, der er under vandet, siger Tobias Theil Madsen, der er medarrangør og dykkerinstruktør i Diving 2000. 

Frivillig indsats i fynsk farvand 

Dykkerkorpset består udelukkende af frivillige kræfter, der gerne vil være med til at forbedre havmiljøet. 

- Vi har til daglig kontakt med rigtig mange dykkere, som nyder at dykke, og som nyder at opleve det liv og den fauna, der er under vandet, siger Tobias Theil Madsen. 

Desværre er det efterhånden jævnligt, at dykkerne støder på affald i det fynske farvand. Dagens fangst bød på alt fra små dåser til store, rustne cykler. 

I dag var første gang, de var forbi Nyborg. Tidligere har de også været i Odense og Kerteminde for at rense havbunden.

- Grunden til, vi er rykket videre til Nyborg, er, fordi I Odense og Kerteminde var der mindre og mindre affald at hente op, så noget tyder jo på, at vores arbejde har virket, siger Tobias Theil Madsen.