Syv mænd dømt for medvirken i knivoverfald

De syv mænd er fundet skyldige i medvirken i overfaldet på en 26-årige mand fra Odense.

Syv mænd er ved Retten i Odense blevet idømt mellem 8 måneder og 2 års fængsel for medvirken i et groft overfald på en 26-årig mand fra Odense. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Overfaldet skete den 5. marts 2021 på Nyborgvej ved Vildrosevej i Odense, hvor en bil med vilje kørte ind i den 26-årige mands bil. Efterfølgende blev den 26-årige mand overfaldet og stukket ned samt sparket og slået.

Hændelsen blev optaget af flere overvågningskameraer i området. På baggrund af optagelserne samt politiets efterforskning blev de syv mænd identificeret og tiltalt i sagen. 

De tiltalte og deres dom

Passiv deltagelse

Efterforskningen har ikke kunne fastslå, hvem der konkret stak med kniven under overfaldet. De syv mænd er dog blev fundet skyldige i medvirken ved ledsagelse og passivitet ved overfaldet.

En dom som anklageren selv har lagt op til i forbindelse med proceduren i retten.

- Det er en dom, der afspejler de syv forskellige personer og deres forskellige roller i overfaldet. Dommen slår fast, at de er fundet skyldige, selvom de har ageret passivt. Og det er meget tilfedstillende, siger specialanklager Klaus Lauridsen til TV 2 FYN.

Han påpeger, at selvom kun en enkelt af de anklagede har udøvet fysisk vold, så er de andre dømte med til at forværre situationen.

- De øvrige har ikke selv udøvet fysisk vold mod den forudrettede. Men med deres tilstedeværelse har de tilsluttet sig den vold, der er sket. Når folk handler som en gruppe, afskærer man andre fra at hjælpe, og ofret bliver endnu mere værgeløst. Derfor er det en mere farlig situation, siger Klaus Lauridsen.

Fire af de dømte er varetægtsfængslet, hvor af den ene er in absentia. Han er derfor nu efterlyst af politiet.

De dømte udbad sig alle betænkningstid med hensyn til eventuel anke.