Zoo begræder fastholdelse af coronapas

Kravet om coronapas har betydet nedgang i besøgstallene i Odense Zoo, mener direktøren.

Torsdag morgen stod danskerne op til en ny genåbningsaftale, der blandt andet betyder farvel til mundbind. 

Dog består coronapasset for nu. Og det ærgrer direktøren i Odense Zoo, Bjarne Klausen.

- Der er ingen tvivl om, at det påvirker vores gæster, at de skal hele familien rundt og sikre, at der er en negativ coronatest. Vi ville langt hellere have det fjernet fra i morgen, så der slet ikke skulle være noget coronapas, siger Bjarne Klausen til TV 2.

Nedgang i besøgstal

Den zoologiske have har haft åbent siden starten af marts, men der har været noget til overs at ønske for besøgstallene.

Ifølge direktøren har de oplevet en nedgang på 30-40 procent på besøgstallet. Den nedgang skyldes især coronapasset, mener Bjarne Klausen.

- Det er selvfølgelig et stort problem. Jeg tror, det har noget at gøre med de spontane besøg, hvor man siger: Skal vi ikke lige tage i zoo, vejret er fantastisk, og pandaen er fremme, siger han. 

- Men er testen for det ene familiemedlem for gammel, tager man ikke afsted. Så går man i skoven i stedet. 

Gyldighed forlænges

Ifølge den nye genåbningsplan kommer besøgende fortsat til at vise coronapas frem 1. august.

Fra 1. juli gælder coronapasset dog i 96 timer i stedet for de nuværende 72. Det hilser de også velkommen i zoo, ligesom direktøren glæder sig over, at gæsterne kan droppe mundbindet.

- Det er dejligt. Det er skønt, at man i tropehuset ikke behøver have mundbind på. Men det betyder ikke voldsomt meget for vores gæster for beslutningen om at komme her. Men når de er her, er det rigtig fint, siger Bjarne Klausen.