Øget pres: Virus fører til aflyste operationer på OUH

RS-virus skaber i øjeblikket store problemer på flere af landets hospitaler. I Region Syddanmark kan de også mærke presset, og særligt på OUH er man ramt.

I starten af september advarede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om, at de virusinfektioner, der normalt hærger i efterårs- og vintermånederne, kunne blive ekstra slemme i år. Det skyldes den faldende immunitet i befolkningen som følge af det seneste års coronarestriktioner.

Advarslen ser nu allerede ud til at blive til virkelighed. Flere af landets hospitaler er i øjeblikket hårdt pressede, og på Århus Universitetshospital måtte de mandag bede andre hospitaler om hjælp på grund af kapacitetsproblemer.

I Region Syddanmark kan de også mærke presset.

- Vi har spurgt sygehusene gennem de seneste par uger, og de siger, at de er pressede, oplyser regionen.

OUH opmærksomme

På OUH er man også opmærksomme på problemet, og her har man gjort sig flere foranstaltninger, for at kunne følge med.

Det er især forkølelsesvirussen RS-virus, der skaber problemer. RS-virus er særlig hyppig hos små børn, og kan give vejrtrækningsproblemer. Det skaber et øget behov for indlæggelser.

På OUH har det blandt andet betydet, at de har været nødt til at aflyse flere planlagte operationer på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital.

- Det vi gør, er, at udskyde planlagte operationer og besøg på ambulatoriet. Det er for at få personale og flere sengepladser, siger Marianne Skytte Jakobsen, der er ledende overlæge på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital.

Ifølge hende er det lige nu mellem 0 og 2 planlagte operationer om dagen, der udskydes. Den første operation blev udskudt 14. september og i alt er 10-12 operationer udskudt.

- Nogle af dem, der er udskudt, er nogen, hvor vi forventede at barnet skulle ligge i sengen i lidt længere tid, forklarer Marianne Skytte Jakobsen.

Hvis man har barn, der har en aftale på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital, skal man fortsat møde op til sin tid. OUH kontakter borgerne, hvis der er ændringer. 

Fakta om RS-virus