Indvielse af Synergien: Unge har fået 3.500 m2 til at boltre sig på

Fodboldformand gav 100.000 kroner til bevægelseshuset Synergiens mission om at fastholde de unge i foreningslivet.

Legeplads. Motionsrum. Bevægelseshus. Kald det hvad som helst.

En ting er sikkert: De unge i Svendborg har fået 3.500 kvadratmeter til at boltre sig på.

De mange kvadratmeter blev officielt indviet fredag, og ligger som en udbygning ved SG-Huset og og Svendborg Idrætscenter på Ryttervej.

Her kan de unge mellem 15 og 25 år nu kombinere fritid og foreningsliv og udforske snitfladerne mellem fitness, teater og parkour - for bare at nævne nogle af de muligheder, som nu gives under et og samme tag.

Synergien hedder det nye tiltag, og projektet løber op i omegnen af 40 millioner kroner, og er støttet af Fonden for Fynske Bank med en million kroner.

Gav 100.000 kroner videre

Dertil er der kommet 100.000 kroner fra den tidligere formand i Svendborg forenede Fodboldklubber. De mange penge modtog Morten Frederiksen som et legat af Fonden for Fynske Bank, men valgte at give pengene videre til Svendborgs ungdom.

Han giver pengene videre, fordi han vil støtte Synergiens mission om, at fastholde de unge i foreningslivet.

- Jeg synes det er en super god sag at kæmpe for. Og jeg tror, at hvis Sydfyn skal nå de målsætninger, som vi gerne vil for vores idræts- og kulturliv, så skal vi arbejde sammen, siger Morten Frederiksen.

Men du kunne også have beholdt pengene selv?

- Det sagde min kone også, sagde Morten Frederiksen med et skævt smil og forklarede:

- Det ligger ligesom ikke i legatet. Det er midler, som man får, og som man skal give videre til gode formål.

Udvidelse af samarbejdet mellem foreninger

Bag projektet står Svendborg Gymnastikforening (SG), Svendborg Forenede Boldklubber (SFB) og Svendborg Idrætscenter.

Men den nye bygning er ikke bare en udvidelse af det eksisterende, men også en udvidelse af samarbejdet mellem flere foreninger i Svendborg Kommune.

- Jeg er meget stolt over, hvad vi sammen har skabt indtil nu, og ikke mindst det som er på vej. Med det mener jeg, at nu er selve byggeriet færdigt, og derfor er det nu selve indholdet og selve livet i hverdagen, som skal til at folde sig ud, siger Ole Højly, formand i Svendborg Gymnastikforening, i forbindelse med indvielsen.

Han tilføjer, at han personligt er stolt over, at det er lykkedes alle klubberne på Ryttervej 70, at blive enige om en fælles vision om at lave Danmarks måske bedste unge-miljø for de 15-25- årige.

- Som jeg ser det, kommer dette fælles fokus til at udvikle vores idrætscenter ret vildt i de kommende år. Vi har platformen og organiseringen til at skabe et miljø, der ikke før er set på den måde i Danmark, siger han.

Den officielle snoreklipning blev foretaget af borgmester Bo Hansen.